English
Actueel
Het verhaal achter i...

28 December 2023

Het verhaal achter Iconics Management

Blog

Foto buitenkant
banner shape

Hoe groter je netwerk is, hoe meer succes je kunt behalen. Dat geldt zeker in de wereld van zaakwaarnemers. Toen agent Danny Ris de kans kreeg om samen met DDF People een schaalbaar bedrijf op te zetten, besloot hij daarvoor te gaan. En met succes. Hij startte Iconics Management in oktober 2022, opende een paar maanden later een stijlvol pand in Blaricum en begeleidt met zijn team een steeds groter wordende groep atleten en artiesten in zowel binnen- als buitenland.

Danny is al bijna twintig jaar actief als agent van talentvolle voetballers. Om die voetballers goed te kunnen begeleiden, werkte hij in de afgelopen jaren veel samen met Hamith. Via deze DDF People Member kwam hij in contact met Erwin Ketel, CEO van DDF People. “We delen een passie voor voetbal, maar ook voor talentontwikkeling. Allebei zien we medewerkers als de drijvende kracht achter prestaties. Zo ontstond het idee om een bedrijf op het gebied van atleten- en artiestenmanagement te beginnen. In het najaar van 2022 was Iconics Management een feit.”

Opwaartse spiraal

Schaalbaarheid is een belangrijk thema. “Je loopt als agent op een gegeven moment tegen een grens aan. Wil je meer atleten en artiesten begeleiden, dan heb je medewerkers nodig. Dit betekent dat je moet nadenken over onder meer huisvesting, HR en IT”, vertelt Danny. “Daar ligt de kracht van onze samenwerking. Doordat DDF People zorgt voor de benodigde basis om ons vak uit te voeren, kunnenwe een opwaartse spiraal creëren: hoe meer talent we om ons heen verzamelen, hoe meer kansen er ontstaan. Hiermee trekken we vervolgens weer nieuwe atleten, artiesten en organisaties aan.”

Vertrouwen

Pim Withaar vervult de rol van Manager Operations. Hij is de verbindende schakel tussen Iconics Management en DDF People. “Van Finance en HR tot Legal, IT en Facilities, alles wordt goed geregeld. Zo hebben we hulp gekregen bij het selecteren van een CRM-systeem, het opstellen van contracten en het maken van financiële rapportages. Op basis daarvan kunnen we gezond groeien. We vertrouwen op elkaars kennis en ervaring. Als mijn collega’s en ik ervan overtuigd zijn dat we een bepaalde stap moeten zetten, weet ik zeker dat DDF People ons support.”

Nieuw pand

Het nieuwe pand dat afgelopen zomer werd geopend, is hiervan een mooi voorbeeld. “Het pand heeft een stijlvolle inrichting en straalt ambitie uit. Als atleten, artiesten en relaties binnenstappen, krijgen ze de bevestiging dat we een professionele partner zijn”, zegt Pim. “En dat zijn we ook. Dit komt terug in onze groeiende portefeuille, maar bovenal in de prestaties van onze atleten en artiesten. Zo maakte Milan van Ewijk onlangs de overstap naar Coventry City, werd Wessel Kooij opgeroepen voor Oranje Onder 19 en brak Milan de Haan door vanuit de jeugd van FC Volendam.”

Kennis als kracht

Bij Iconics Management is veel aandacht voor talentontwikkeling. Daarbij werkt het team nog steeds veel samen met Hamith. “Onze brede dienstverlening wordt opgemerkt in de markt. Veel andere kantoren brengen hun atleten en artiesten bij ons onder om de gewenste kwaliteit te kunnen bieden”, aldus Danny. “We beschikken over voldoende capaciteit en de verplichte FIFA-licentie, maar benutten bovenal de kennis en ervaring van onze medewerkers. Daarmee vormen zij de drijvende kracht achter onze groei.”

Scouts in de skybox

Naast Hamith wordt er met nog meer DDF People Members samengewerkt. “Regelmatig nodigen we scouts van buitenlande clubs uit bij voetbalwedstrijden. We kunnen dan terecht in de skyboxen van FC Utrecht Werkt en sc Heerenveen Werkt. Verder heeft Brainpink geholpen bij het opbouwen van ons merk en benutten we de expertise van Meester en Meester. Hoewel we totaal iets anders doen dan de andere members, zijn er veel raakvlakken. Dat merk ik ook bij het DDF People Management Programma, dat veel ruimte biedt om met de andere ondernemers te sparren over bijvoorbeeld strategie, innovatie en leiderschap.”

Nederlands elftal

In een jaar tijd is Iconics Management uitgegroeid tot een solide en schaalbaar bedrijf. “We geloven in ons concept en durven groot te denken. Hoewel we een nuchtere mentaliteit hebben, stralen we vertrouwen uit”, zegt Danny. “In de toekomst willen we ons netwerk verder vergroten en meerdere kantoren in het buitenland openen. Onze ultieme droom is om spelers in het Nederlands elftal te begeleiden. Dat lijkt misschien hoog gegrepen, maar samen met DDF People gaan we ervoor. We zijn ‘united by ambition’.”

Foto buitenkant 2
Foto binnenkant
Foto binnenkant 3
Foto binnenkant 4
Foto binnenkant 2

Share this article

Related items

P1222327zonder voetgangers
shape background

Blog

Het verhaal achter Degave en Shaer Group

DDFP 2308 Post Stay Futureproof
shape background

Blog

Blijven groeien met het DDF People Management Programma

Show all items