English
Actueel
Ddf people members d...

26 September 2023

DDF People Members doen betekenisvol vrijwilligerswerk voor Stichting Present Zwolle

Nieuws

6787e534 a6f8 4d7d b943 31a4ce4f5f8a
banner shape

Onkruid wieden, een schuur opknappen of een woonkamer verven. De medewerkers van DDF People Members draaien hun hand er niet voor om. Wanneer Stichting Present Zwolle een klus aanbiedt, wordt er in no time een team gevormd. Samen zetten de medewerkers zich in voor mensen die bijvoorbeeld eenzaam zijn, in armoede leven of gezondheidsproblemen hebben.

De medewerkers van DDF People Members vinden het belangrijk om hun steentje bij te dragen. Op kantoor, maar ook in de samenleving. Daarom nam Jannika Uitslag, Head of People & Culture bij DDF People, contact op met Corlien van der Meulen van Stichting Present Zwolle. “Zij stelde voor om mensen met problemen te helpen door klussen uit te voeren. Deze praktische insteek past goed bij ons. Medewerkers zitten nergens aan vast, maar hebben met hun gezamenlijke inzet een positieve impact op de regio waarin ze werken.”

Betekenisvol vrijwilligerswerk

Stichting Present Zwolle brengt de medewerkers van DDF People Members in contact met mensen die hulp nodig hebben. “Betekenisvol vrijwilligerswerk vormt het uitgangspunt”, zegt Corlien. “Dat vraagt om een zorgvuldige voorbereiding. Een moeder die door een vervuild huis in de problemen zit, laat niet zomaar een vreemde binnen. En een vrijwilliger moet vooraf weten waar hij terechtkomt. Door beide partijen op hun gemak te stellen, kunnen we de juiste ondersteuning bieden. Van het opruimen van een kamer tot het sauzen van een muur, een kleine stap maakt vaak al een groot verschil.”

Waardevolle vrije dag

Elk jaar krijgt DDF People van Stichting Present Zwolle zo’n vijf klussen aangeboden. “Wanneer wij intern over een klus vertellen, hebben we vaak snel een team bij elkaar”, vertelt Jannika. “Door een vrije dag te geven voor het vrijwilligerswerk, bieden we medewerkers de ruimte om mee te doen. Het is voor hen waardevol om uit hun vertrouwde omgeving te stappen en de andere kant van de samenleving te zien. Ook is dit een unieke manier om medewerkers van andere DDF People Members te leren kennen en samen een mooie dag te beleven.”

Voor alle DDF People Members

De samenwerking met Stichting Present Zwolle is voor alle DDF People Members beschikbaar. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen verbindt ons met elkaar en met de regio waarin we actief zijn. We vinden het belangrijk om dit te faciliteren”, legt Jannika uit. “Dat het concept van Stichting Present Zwolle bij ons past, blijkt in de praktijk: alle DDF People Members zijn enthousiast. Daarnaast hebben ze de vrijheid om andere doelen te steunen. Zo kunnen medewerkers hun steentje bijdragen. Op kantoor én in de samenleving.”

Wil jij met jouw team ook van betekenis zijn? Dat kan op allerlei manieren. De een voert bij mensen thuis klussen uit, de ander neemt een groep vluchtelingen mee naar een wedstrijd van PEC Zwolle. Mvo-consultant Corlien van der Meulen denkt met haar kennis, ervaring en netwerk mee over passend vrijwilligerswerk voor jouw bedrijf. Neem voor meer informatie contact op via 06 54 21 67 89 of corlien.vander.meulen@presentzwolle.nl.

2f4a26ff f72e 439f 97f8 15a46e53c9bf
6787e534 a6f8 4d7d b943 31a4ce4f5f8a
B3adc7b5 1be9 4f8c 9e10 397160c282a9
F6b695da 37c7 42be 86ed 264d28238ccc
D2c11583 deb2 4e91 93c4 eddd5faa4304

Share this article

Related items

BP 01369
shape background

Nieuws

CEO Erwin Ketel viert 12,5-jarig jubileum

Post
shape background

Nieuws

Nieuwe member: De Positie maakt positionering en branding toegankelijk voor iedereen

Show all items